Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2022. November 15. 13:12, kedd | Belföld
Forrás: mti

Varga Mihály: várakozások felett erősödött a magyar gazdaság

Varga Mihály: várakozások felett erősödött a magyar gazdaság

A magyar gazdaság ellenáll a háború és szankciók káros hatásainak, hiszen a szakmai várakozások felett, a harmadik negyedévben 4,1 százalékkal, az első 9 hónapban pedig 6,1 százalékkal erősödött - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében kedden.

A Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatközlését kommentálva a pénzügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar GDP-adat az egyik legjobb az európai uniós országok között.

A növekedéshez alapot ad, hogy a kormány egymillió új munkahelyet teremtett 2010 óta; a magyar munkanélküliség továbbra is az egyik legkedvezőbb az Európai Unióban - mutatott rá.

Kiemelte, hogy az ipar, a kiskereskedelem és a szolgáltatások is bővültek.

Varga Mihály megjegyezte, hogy a legtöbb előrejelzés szerint a brüsszeli szankciók jövőre válságba taszíthatják az európai gazdaságokat.

"Magyarországon azon dolgozunk, hogy helyes gazdaságpolitikával ellensúlyozzuk a káros nemzetközi hatásokat és megvédjük a gazdaságot a visszaeséstől" - így fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 23. 08:11, szerda | Belföld

Október 23. - Regisztráció nélkül vehetnek részt az ünnepelni vágyók a nemzeti ünnepen

Minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak a szervezők október 23-án a 10 óra 30 perckor kezdődő nemzeti ünnepre - tudatta a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs az MTI-vel közleményben kedden.

2024. Október 23. 08:10, szerda | Belföld

Október 23. - Gulyás Gergely: 1956 legnagyobb tanulsága, hogy a szabadságért érdemes küzdeni

1956 igazsága és legnagyobb tanulsága, hogy a szabadság megéri az árát, érdemes küzdeni érte

2024. Október 22. 10:35, kedd | Belföld

A Keleti pályaudvaron zavartalan a vonatközlekedés kedd hajnalban

Ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok a Keleti pályaudvaron kedd hajnaltól, miután a szakemberek hétfőn nem sokkal éjfél előtt befejezték a megrongálódott váltó teljes helyreállítását

2024. Október 22. 10:34, kedd | Belföld

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról tárgyal a parlament