Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Február 14. 12:19, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

EU-s feketelistán Magyarország

EU-s feketelistán Magyarország

Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében.

Számol be róla a Napi Gazdaság.

Az Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos által az Európai Parlamentben ismertetendő listát az olasz Corriere della Sera szerezte meg, rajtunk kívül Ciprust, Olaszországot és Spanyolországot sorolják a legrosszabb helyzetben levők közé. A feketelistára került négyes mellett öt országot sorolt az EB a megfigyelés alá vonandók közé, ezek: Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária. Dánia, Finnország és Svédország esetében még felfüggesztették annak eldöntését, hogy milyen eljárást indítsanak. A jelentés az uniós pénzügyminiszterek jövő heti ülése elé kerül, és az európai szemeszter gyakorlata szerint az első félévben kell kidolgozni és elfogadni azokat a javaslatokat, amelyeket a feketelistás országoknak jövőre be kell vezetniük - emlékeztet az olasz napilap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket